Bank gekocht bij winkel, ontbinden koopovereenkomst?

Kennis Artikelen Vragen

Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd en is wellicht niet meer (volledig) actueel.

Vraag

Beste,

Een paar dagen geleden heb ik een bank gekocht in een woonwinkel. Deze bank hebben wij niet direct meegenomen en zou nog geleverd worden. De bank is ook nog niet betaald. Het betalen moet ik nog doen met internetbankieren.

Door wat ontwikkelingen is er een verandering in mijn financiële situatie gekomen en wil ik graag de koop ontbinden. Daarnaast is de bank ook een stuk goedkoper bij een andere winkel, dus als ik de bank ooit nog zou willen kopen, zou ik dat liever daar doen. Ik heb gehoord dat dat mogelijk is binnen de eerste week of zo. Klopt dat? Hoe doe ik dat precies?

Alvast bedankt!

Groetjes,

Antwoord Wet & Recht

Geachte mevrouw …,

Het ontbinden van de koopovereenkomst binnen één week geldt niet wanneer u de overeenkomst in de winkel bent aangegaan. Waar u aan denkt is de ‘wet koop op afstand’, waarbij inderdaad een bedenktermijn bestaat. Helaas kunt u hier in dit geval geen gebruik van maken.

De overeenkomst kunt u niet ontbinden (tenzij dat dat in de overeenkomst of in de algemene voorwaarden staat). U zult deze overeenkomst dus ook gewoon moeten nakomen.

Ik wil u adviseren om contact op te nemen met de woonwinkel en voor te stellen om de koop te ontbinden. Vaak zijn ondernemers daar relatief gemakkelijk in, ook omdat ze geen negatieve berichtgeving over de zaak willen.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wens u veel succes!

Auteur

mr. B.G.N. (Bart) Gubbels

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

DISCLAIMER: De informatie op deze website is enkel bestemd voor algemene informatiedoeleinden en dient niet gezien te worden als juridisch advies voor een specifieke situatie. Hoewel de verstrekte informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid door ons is samengesteld kan het zo zijn dat de informatie niet compleet, niet actueel, niet juist en/of niet accuraat is op het moment van raadpleging. Het is dan ook, o.a. vanwege de gecompliceerde en veranderlijke aard van wet- en regelgeving, niet zeker dat de informatie toepasbaar is in uw situatie. Wij raden u dan ook aan contact op te nemen met een jurist voordat u handelt of beslist. Wet & Recht, de maker en aan deze website gelieerde personen sluiten elke aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie op deze site uit en kunnen niet aansprakelijk worden gesteld hiervoor. Zie ook onze uitgebreide disclaimer.