Juridisch Woordenboek – F

Kennis Artikelen Woordenboek

Faillissement

Het te gelde maken van het gehele vermogen van een schuldenaar op aanvraag. Het faillissement wordt uitgesproken door de rechter. Meer informatie kunt u vinden in het artikel over het faillissement.

Freelance

Een freelancer onderscheidt zich van een werknemer in de zin dat hij geen arbeidsovereenkomst heeft. Hij wordt daarom vaak als ‘flexibele schil’ gebruikt in een bedrijf. De ondernemer kan immers relatief gemakkelijk van een freelancer af, waar ontslag van een werknemer omslachtiger is.

Fusie

Het samengaan van meerdere ondernemingen. Ook een overname is juridisch gezien een fusie. Meer informatie kunt u vinden in het artikel over fusies.

Auteur

mr. B.G.N. (Bart) Gubbels
handels- en ondernemingsrecht, arbeidsrecht, contractenrecht


N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

DISCLAIMER: De informatie op deze website is enkel bestemd voor algemene informatiedoeleinden. Hoewel de versterkte informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid door onze juristen is samengesteld kunnen wij, o.a. vanwege de gecompliceerde en veranderlijke aard van wet- en regelgeving, niet garanderen dat deze informatie compleet, actueel, juist en/of accuraat is op het moment van raadpleging en dat deze toepasbaar is in een specifieke situatie. Wij raden u dan ook aan contact op te nemen met een jurist voordat u handelt of beslist. Wet & Recht, de maker en/of aan deze website gelieerde personen sluiten elke aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie op deze site uit en kunnen niet aansprakelijk worden gesteld hiervoor. Zie ook onze uitgebreide disclaimer.