Behoud dienstjaren bij overgang van onderneming

Kennis Artikelen Vragen

Vraag

Geachte heer/mevrouw,

Over enige tijd wordt het bedrijf waarin ik werk in zijn geheel overgenomen door een ander bedrijf. Ik kom dan dus officieel in dienst bij het andere bedrijf. Ik vraag me af wat precies mijn rechten zijn, mede omdat ik door mijn aantal dienstjaren een aantal voordelen bij mijn huidige werkgever heb opgebouwd.

Groeten,

Antwoord Wet & Recht

Geachte mevrouw …,

Wanneer er sprake is van een zogenaamde ‘overgang van onderneming’, blijft u dezelfde rechten en plichten behouden die u ook bij uw huidige werkgever heeft. Dat houdt dus ook in dat de voordelen die u heeft omdat u al een bepaald aantal jaren in dienst bent blijven bestaan.

Meer informatie hierover kunt u ook vinden in het artikel over overgang van onderneming.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Auteur

mr. B.G.N. (Bart) Gubbels
handels- en ondernemingsrecht, arbeidsrecht, contractenrecht


N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

DISCLAIMER: De informatie op deze website is enkel bestemd voor algemene informatiedoeleinden. Hoewel de versterkte informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid door onze juristen is samengesteld kunnen wij, o.a. vanwege de gecompliceerde en veranderlijke aard van wet- en regelgeving, niet garanderen dat deze informatie compleet, actueel, juist en/of accuraat is op het moment van raadpleging en dat deze toepasbaar is in een specifieke situatie. Wij raden u dan ook aan contact op te nemen met een jurist voordat u handelt of beslist. Wet & Recht, de maker en/of aan deze website gelieerde personen sluiten elke aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie op deze site uit en kunnen niet aansprakelijk worden gesteld hiervoor. Zie ook onze uitgebreide disclaimer.