Behoud dienstjaren bij overgang van onderneming

Kennis Artikelen Vragen

Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd en is wellicht niet meer (volledig) actueel.

Vraag

Geachte heer/mevrouw,

Over enige tijd wordt het bedrijf waarin ik werk in zijn geheel overgenomen door een ander bedrijf. Ik kom dan dus officieel in dienst bij het andere bedrijf. Ik vraag me af wat precies mijn rechten zijn, mede omdat ik door mijn aantal dienstjaren een aantal voordelen bij mijn huidige werkgever heb opgebouwd.

Groeten,

Antwoord Wet & Recht

Geachte mevrouw …,

Wanneer er sprake is van een zogenaamde ‘overgang van onderneming’, blijft u dezelfde rechten en plichten behouden die u ook bij uw huidige werkgever heeft. Dat houdt dus ook in dat de voordelen die u heeft omdat u al een bepaald aantal jaren in dienst bent blijven bestaan.

Meer informatie hierover kunt u ook vinden in het artikel over overgang van onderneming.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Auteur

mr. B.G.N. (Bart) Gubbels

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

DISCLAIMER: De informatie op deze website is enkel bestemd voor algemene informatiedoeleinden en dient niet gezien te worden als juridisch advies voor een specifieke situatie. Hoewel de verstrekte informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid door ons is samengesteld kan het zo zijn dat de informatie niet compleet, niet actueel, niet juist en/of niet accuraat is op het moment van raadpleging. Het is dan ook, o.a. vanwege de gecompliceerde en veranderlijke aard van wet- en regelgeving, niet zeker dat de informatie toepasbaar is in uw situatie. Wij raden u dan ook aan contact op te nemen met een jurist voordat u handelt of beslist. Wet & Recht, de maker en aan deze website gelieerde personen sluiten elke aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie op deze site uit en kunnen niet aansprakelijk worden gesteld hiervoor. Zie ook onze uitgebreide disclaimer.