Detachering en de ketenregeling

Kennis Artikelen Vragen

Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd en is wellicht niet meer (volledig) actueel.

Vraag

Goedemiddag,

Ik heb even een vraag over het aantal contracten dat mij gegeven is en wat ik hierna wettelijk mag krijgen.

Ik ben begonnen met 1 jaar via een detacheringsbedrijf bij mij huidige werkgever. daarna ben ik over genomen en heb ik weer voor 1 jaar een contract gekregen. na dit jaar heb ik een contract gekregen voor een half  jaar. binnen kort loopt dit contract af en het bedrijf waar ik werkt denkt dat zijn mij nog een half jaar contract mogen geven. Mijn vraag is klopt dit of moet ik nu een contract krijgen voor onbepaalde tijd.

Ik hoor graag van u.

Antwoord Wet & Recht

Geachte mevrouw …,

De wet zegt dat de ketenregeling ook geldt voor werkgevers die redelijkerwijs geacht moeten worden elkaars opvolger te zijn ten aanzien van de verrichte arbeid.

Meer in ‘gewone-mensen-taal’: ook bij verschillende werkgevers kan er sprake zijn van de ketenregeling, zolang het werk dat u uitvoert maar hetzelfde (of soortgelijk) blijft en de ene werkgever de andere opvolgt. Detachering zou onder deze definitie kunnen vallen en in dat geval komt u in aanmerking voor een contract voor onbepaalde tijd.

De vraag is uiteraard of u dat keihard tegenover uw werkgever wil uitspelen. Wanneer hij ervan overtuigd is dat u nog geen recht hebt op een contract voor onbepaalde tijd, kan hij ook besluiten om voor de zekerheid helemaal niet te verlengen. Dat is nu nog zijn goed recht en daarmee staat u met lege handen. Vaak is recht hebben een politiek spel waarbij gelijk krijgen niet het belangrijkste is.

Ik hoop dat ik u enigszins heb kunnen helpen en wens u veel succes in deze situatie! Mocht u nog vragen hebben, dan hoor ik dat graag.

Auteur

mr. B.G.N. (Bart) Gubbels

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

DISCLAIMER: De informatie op deze website is enkel bestemd voor algemene informatiedoeleinden en dient niet gezien te worden als juridisch advies voor een specifieke situatie. Hoewel de verstrekte informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid door ons is samengesteld kan het zo zijn dat de informatie niet compleet, niet actueel, niet juist en/of niet accuraat is op het moment van raadpleging. Het is dan ook, o.a. vanwege de gecompliceerde en veranderlijke aard van wet- en regelgeving, niet zeker dat de informatie toepasbaar is in uw situatie. Wij raden u dan ook aan contact op te nemen met een jurist voordat u handelt of beslist. Wet & Recht, de maker en aan deze website gelieerde personen sluiten elke aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie op deze site uit en kunnen niet aansprakelijk worden gesteld hiervoor. Zie ook onze uitgebreide disclaimer.