Betalingsachterstand DUO

Kennis Artikelen Vragen

Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd en is wellicht niet meer (volledig) actueel.

Vraag

Hi,

Ik ben al 3 jaar werkloos en had wat geld op mijn spaarrekening dat nu op is. Ik ga nu binnenkort een baan krijgen als alles goed verloopt. Een deel van mijn spaargeld heb ik al terug betaald aan de IBG/DUO. Ik ben nu namelijk nog veel meer verschuldigd. Als ik nu helemaal niets meer heb (ook niet onder het kussen bij wijze van spreken.) hoe kan ik hiermee omgaan? Ik woon trouwens op Aruba.

Het geld dat ik nog heb is goed voor 4 maanden terug betalen. Kan ik dit gewoon overmaken aan de DUO ipv terug betalen aan de deurwaarder? want het komt er op neer dat er van een kale kip niet meer geplukt kan worden. Wat te doen?

Met vriendelijke groet,

Antwoord Wet & Recht

Geachte heer …,

Ik raad u aan om met DUO contact op te nemen. Wanneer u geen inkomen heeft, kunt u een draagkostenberekening aanvragen bij DUO, waar als gevolg uit kan komen dat u minder of niets terug hoeft te betalen. Niet zonder contact de vier maanden alvast terugbetalen! Eventueel kunt u na het contact met DUO contact opnemen met de deurwaarder die is ingeschakeld, afhankelijk van wat uit het telefoongesprek komt.

Kortom: direct maandag even bellen naar DUO. Hoe langer u hiermee wacht, hoe groter de kans dat er kosten worden gemaakt die ook op u worden verhaald en hoe groter het probleem dus wordt.

Ik wens u veel succes met het oplossen van deze vervelende situatie en hoop dat mijn reactie u enigszins heeft geholpen!

Auteur

mr. B.G.N. (Bart) Gubbels

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

DISCLAIMER: De informatie op deze website is enkel bestemd voor algemene informatiedoeleinden en dient niet gezien te worden als juridisch advies voor een specifieke situatie. Hoewel de verstrekte informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid door ons is samengesteld kan het zo zijn dat de informatie niet compleet, niet actueel, niet juist en/of niet accuraat is op het moment van raadpleging. Het is dan ook, o.a. vanwege de gecompliceerde en veranderlijke aard van wet- en regelgeving, niet zeker dat de informatie toepasbaar is in uw situatie. Wij raden u dan ook aan contact op te nemen met een jurist voordat u handelt of beslist. Wet & Recht, de maker en aan deze website gelieerde personen sluiten elke aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie op deze site uit en kunnen niet aansprakelijk worden gesteld hiervoor. Zie ook onze uitgebreide disclaimer.