Juridisch Woordenboek – K

Kennis Artikelen Woordenboek

Kamer van Koophandel

Overheidsorganisatie die zich bezighoudt met het in kaart brengen van het bedrijfsleven in een bepaald gebied. Onderhoudt daartoe het Handelsregister.

Kantonrechter

De laagste rechter in onder meer arbeidsrechtszaken en zaken met een belang onder de 25.000 euro. Voor meer informatie kunt u verder lezen in het artikel over de kantonrechter.

Kort geding

Procedure bij een rechter voor een zaak waarin spoed is geboden. De uitspraak is een voorlopige beslissing. Vaak wordt na het kort geding alsnog een bodemzaak aanhangig gemaakt om grondiger onderzoek te doen en zodoende tot een definitieve beslissing te komen. Meer informatie kunt u vinden in het artikel over het kort geding.

Auteur

mr. B.G.N. (Bart) Gubbels
handels- en ondernemingsrecht, arbeidsrecht, contractenrecht


N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

DISCLAIMER: De informatie op deze website is enkel bestemd voor algemene informatiedoeleinden. Hoewel de versterkte informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid door onze juristen is samengesteld kunnen wij, o.a. vanwege de gecompliceerde en veranderlijke aard van wet- en regelgeving, niet garanderen dat deze informatie compleet, actueel, juist en/of accuraat is op het moment van raadpleging en dat deze toepasbaar is in een specifieke situatie. Wij raden u dan ook aan contact op te nemen met een jurist voordat u handelt of beslist. Wet & Recht, de maker en/of aan deze website gelieerde personen sluiten elke aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie op deze site uit en kunnen niet aansprakelijk worden gesteld hiervoor. Zie ook onze uitgebreide disclaimer.