Juridisch Woordenboek – K

Kennis Artikelen Woordenboek

Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd en is wellicht niet meer (volledig) actueel.

Kamer van Koophandel

Overheidsorganisatie die zich bezighoudt met het in kaart brengen van het bedrijfsleven in een bepaald gebied. Onderhoudt daartoe het Handelsregister.

Kantonrechter

De laagste rechter in onder meer arbeidsrechtszaken en zaken met een belang onder de 25.000 euro. Voor meer informatie kunt u verder lezen in het artikel over de kantonrechter.

Kort geding

Procedure bij een rechter voor een zaak waarin spoed is geboden. De uitspraak is een voorlopige beslissing. Vaak wordt na het kort geding alsnog een bodemzaak aanhangig gemaakt om grondiger onderzoek te doen en zodoende tot een definitieve beslissing te komen. Meer informatie kunt u vinden in het artikel over het kort geding.

Auteur

mr. B.G.N. (Bart) Gubbels

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

DISCLAIMER: De informatie op deze website is enkel bestemd voor algemene informatiedoeleinden en dient niet gezien te worden als juridisch advies voor een specifieke situatie. Hoewel de verstrekte informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid door ons is samengesteld kan het zo zijn dat de informatie niet compleet, niet actueel, niet juist en/of niet accuraat is op het moment van raadpleging. Het is dan ook, o.a. vanwege de gecompliceerde en veranderlijke aard van wet- en regelgeving, niet zeker dat de informatie toepasbaar is in uw situatie. Wij raden u dan ook aan contact op te nemen met een jurist voordat u handelt of beslist. Wet & Recht, de maker en aan deze website gelieerde personen sluiten elke aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie op deze site uit en kunnen niet aansprakelijk worden gesteld hiervoor. Zie ook onze uitgebreide disclaimer.