Juridisch Woordenboek – U

Kennis Artikelen Woordenboek

Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd en is wellicht niet meer (volledig) actueel.

Uitvoerbaar bij voorraad

Direct uitvoerbaar. Dit houdt in dat hoger beroep er niet voor zorgt dat het vonnis niet hoeft te worden nagekomen gedurende de procedure in hoger beroep. Meestal wordt in de eis opgenomen: ‘voor zover mogelijk, uitvoerbaar bij voorraad’.

Uitzendbureau

Tussenpersoon bij arbeidsinschakeling. Voor uitzendbureau’s en uitzendkrachten zijn aangepaste regels gemaakt door de wetgever. Meer informatie kunt u vinden in het artikel over de uitzendovereenkomst.

Auteur

mr. B.G.N. (Bart) Gubbels

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

DISCLAIMER: De informatie op deze website is enkel bestemd voor algemene informatiedoeleinden en dient niet gezien te worden als juridisch advies voor een specifieke situatie. Hoewel de verstrekte informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid door ons is samengesteld kan het zo zijn dat de informatie niet compleet, niet actueel, niet juist en/of niet accuraat is op het moment van raadpleging. Het is dan ook, o.a. vanwege de gecompliceerde en veranderlijke aard van wet- en regelgeving, niet zeker dat de informatie toepasbaar is in uw situatie. Wij raden u dan ook aan contact op te nemen met een jurist voordat u handelt of beslist. Wet & Recht, de maker en aan deze website gelieerde personen sluiten elke aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie op deze site uit en kunnen niet aansprakelijk worden gesteld hiervoor. Zie ook onze uitgebreide disclaimer.