Juridisch Woordenboek – F

Kennis Artikelen Woordenboek

Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd en is wellicht niet meer (volledig) actueel.

Faillissement

Het te gelde maken van het gehele vermogen van een schuldenaar op aanvraag. Het faillissement wordt uitgesproken door de rechter. Meer informatie kunt u vinden in het artikel over het faillissement.

Freelance

Een freelancer onderscheidt zich van een werknemer in de zin dat hij geen arbeidsovereenkomst heeft. Hij wordt daarom vaak als ‘flexibele schil’ gebruikt in een bedrijf. De ondernemer kan immers relatief gemakkelijk van een freelancer af, waar ontslag van een werknemer omslachtiger is.

Fusie

Het samengaan van meerdere ondernemingen. Ook een overname is juridisch gezien een fusie. Meer informatie kunt u vinden in het artikel over fusies.

Auteur

mr. B.G.N. (Bart) Gubbels

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

DISCLAIMER: De informatie op deze website is enkel bestemd voor algemene informatiedoeleinden en dient niet gezien te worden als juridisch advies voor een specifieke situatie. Hoewel de verstrekte informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid door ons is samengesteld kan het zo zijn dat de informatie niet compleet, niet actueel, niet juist en/of niet accuraat is op het moment van raadpleging. Het is dan ook, o.a. vanwege de gecompliceerde en veranderlijke aard van wet- en regelgeving, niet zeker dat de informatie toepasbaar is in uw situatie. Wij raden u dan ook aan contact op te nemen met een jurist voordat u handelt of beslist. Wet & Recht, de maker en aan deze website gelieerde personen sluiten elke aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie op deze site uit en kunnen niet aansprakelijk worden gesteld hiervoor. Zie ook onze uitgebreide disclaimer.